Kolesterol

Kolesterol – hos sund viser vi dig vejen til et sundt kolesteroltal – på en naturlig måde.

Myten om Kolesterol

Myten om kolesterol er nok den mest forankrede blandt vestlig civilisation. Kolesterol er udnævnt som fjenden, men det modsatte (i moderat mængde) er tilfældet. Desværre er der i skrivende stund kun få læger der har fået øjnene op for den forskning, der viser at skrækken for kolesterol som oftest er ubegrundet. Læger som Dr. Carsten Vagn Hansen (net/radiodoktoren), Dr. Uffe Ravnskov, Dr. Mary Enig er blandt de læger, der er bekendt med denne forskning. Vejen fra forskning til den er anerkendt hos den almene befolkning er ofte yderst lang.

Kolesterol er din ven

Uden kolesterol kan kroppen ikke lave vigtige hormoner, der beskytter dig fra infektioner, kræft og hjertesygdomme.

Uden kolesterol kan kroppen ikke producere køns- og sexhormoner og reproduktion udebliver.

Uden kolesterol kan kroppen ikke selv producere vitamin D, som er vigtig for knogler, nervesystem og immunforsvar.

Uden kolesterol er der dårlig regulering af lykkehormonet serotonin, hvilket kan resultere i depression, aggression, voldelig adfærd og selvmordstendenser.

Uden kolesterol kan visse diæter føre til utæt tarm-syndrom og andre fordøjelsesgener.

Nyere forskning viser ingen sammenhæng mellem højt kolesteroltal, hjerteinfarkt, åreforkalkning og hjertesygdom – tværtimod viser undersøgelser, at lavt kolesteroltal har samme dødelighedsprocent.

Kroppen producerer 3-4 gange mere kolesterol, end du har behov for – jo mere du spiser, jo mindre producerer kroppen og omvendt. Der er svaret på, hvorfor den kolesterolskræmte danske befolkning langsomt får højere og højere kolesteroltal. Dermed ikke være sagt, at du kan spise uhæmmet mængder kød, men hvis du følger grundprincipperne i denne bog vil dit kolesteroltal langsomt rette sig ind. Du kan selv påvirke dit kolesteroltal, men det er der igen mange læger, der ikke engang er klar over.

Ældre mennesker har større chance for at leve længere, hvis de har et højt kolesteroltal. LDL skulle efter sigende være infektionshæmmende og derfor meget nyttig.

Dit kolesterol bør fordeles på mest HDL og mindst LDL, men betragt kolesterol, øko-æg, uraffineret havsalt og øko-smør som din ven og hvidt bordsalt (NaCl) og fedtfobier som din fjende. Du skal naturligvis ikke leve usundt på alle andre områder, hvis du skal indtage ovennævnte. Gør brug af alle grundprincipperne i en sund livsstil og dit kolesteroltal vil ikke give dig problemer.

Forskning viser endvidere, at det i høj grad er mangel på vitaminer og mineraler (og ikke kød/fedt), der er skyld i mange hjerte-kar-sygdomme.

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen