Sov dig sund på de rigtige tidspunkter

 

Søvn skal der til og helst på de rigtige tidspunkter. Sov dig sundere med 8 timers søvn i komplet mørke. At sove er sand reparation og vedligehold af kroppen.

 Alle har brug for en tur i “opladeren” efter en lang dags hårdt arbejde, utallige gøremål og et væld af indtryk. Kroppen reparerer, genordner og genskaber alt imens du sover sødt. Sovehormonet melatonin og de rette omgivelser fri for stress og lys kan give dig bedre nattesøvn. At sove er et nødvendigt onde og sover du på de rette tidspunkter, så optimerer du kroppens reparationsmekanismer. Nyd din søvn og sørg for at have et behageligt fredsfyldt soveværelse. Luft gerne ud inden du skal sove og nyd så ellers bare roen og stilheden…

Lynguide til sund søvn:

  • Sov 8 timers sammenhængende søvn hver nat.
  • Sov i tidsrummet kl. 22.00-06.00 for optimal fysisk og psykisk reparation af kroppen.
  • Sov aldrig mere end 15 min. ad gangen om dagen (powernap), da du så vil bruge af det melatonin, der skal reparere dig om natten.
  • Sov aldrig med lyset tændt, da det holder din krop i stress, mens du sover.
  • Sov aldrig hvis du ikke er ordentlig mæt. Manglende mæthedsfornemmelse holder kroppen i stress mens du sover.

 Søvn og sult

Søvn er vigtigt for både fysisk og psykisk velvære. Gå aldrig sulten i seng. Sult medfører stress og derfor frigivelse af stresshormonet kortisol. Forbrændingen og fordøjelsen nedsættes. Derfor kan du ufrivilligt blive tykkere om maven, når du sover.

Søvn og kunstigt lys

Sov aldrig med lyset tændt. Selv det svageste lys (á la de infrarøde tal på dit vækkeur) er tilstrækkeligt til at holde kroppen i en stressposition og dermed frigives stresshormonet kortisol. Desuden er kunstig lys sat i forbindelse med flere kræftformer. Generelt er det godt ikke at have for mange elektriske instanser i soveværelset. Elektricitet er svingninger og disse svingninger påvirker din krops energiniveau.

 Powernap

Bliver du træt midt på dagen, så snup en powernap. Powernap er max. 15 minutters søvn (derved undgår du at bruge af dit melatonin/sovehormon til om natten). Endvidere vil du være lige så frisk med 15 min. søvn, som hvis du har sovet 1 time.

Søvn er vigtigere, end du tror og vel at mærke på de rigtige tidspunkter. Sov 8 timers uafbrudt søvn hver nat. Forskning viser, at kroppen har brug for samtlige timer for at opnå optimal reparation, og derved minimere risikoen for sygdom.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen