Sundhed – Bryd gamle vaner og nå dine mål

Sundhed og livsstil hænger unægteligt sammen. Er du kørt fast i uhensigtsmæssige rutiner, der skader din sundhed, så kig med her. Sundhed skal implementeres.

“Hvis du gør som du altid har gjort, så vil du få det, du altid har fået”.

Pointen er, at du måske ikke har opdaget, at den hest du rider på aldrig vil føre dig i mål. Du skal bryde med gamle vaner, få nye input og måske gå utraditionelle veje. Det er ofte nødvendigt at gå ad små, snørklede veje, inden du når til destinationen. Det er uundgåeligt at lave fejl. De vil gøre dig stærkere i troen på, hvad det egentlig er du vil. Omvendt kan god sparring forhindre et hav af fejl. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, hvis den allerede er opfundet.

“Det lader faktisk til, at den anden halvdel af et menneskes liv ikke består af andet

end de vaner,man har samlet sig under den første halvdel”.

– Fjodor Dostojevskij –

Gør op med dig selv, hvorfor du befinder dig i et liv, hvor du endnu ikke har realiseret dine drømme. Hvad forhindrer dig? Identificer dine hindringer. Ydermere skal du finde din egen indre motivation. Hvad driver dig? Er det ønsket eller muligheden for at opnå nogle ting eller er det forsøget på at undgå problemer i dit liv, der driver dig til at leve det liv, som du har nu uden drømme. Vil du undgå eller opnå? Det er dit valg. Man har et standpunkt indtil man tager et nyt.

Du kan grundet trygheden i det, du allerede kender, uanset om det er godt eller skidt, have vaner og rutiner, der er yderst uhensigtsmæssige for din videre udvikling. Du er muligvis ikke engang bevidst om det. 80-90% af tiden bruger du hjernen ubevidst. Kun 10-20% af hjernen bruger du altså bevidst og tænker aktivt over, hvad du foretager dig. Resten kører på rutinen eller gamle vaner. Det er dog vigtigt at have vaner, da du sparer en masse energi på at skulle tage stilling til de mest simple ting, og derved får du mere fra hånden, når noget kører på rutinen. Uanset hvad er det nødvendigt at bryde med gamle vaner for at nå din drøm, i det mindste nogle af dem. De har indtil nu ikke ført dig et skridt nærmere din drøm og vil sandsynligvis heller ikke gøre det. Ofte kan vi leve i en illusion. Vi kan fornægte de ting, der bogstaveligt talt hindrer os i at realisere vores drøm, fordi det er blevet vane og rutine og dermed bekvemt. Dermed er det ikke sikkert, at det stemmer overens med vores inderste ønsker eller den person, vi ønsker at være. De omstændigheder vi befinder os i og selv har været medvirkende til at skabe kan være den største hindring. Husk på at vores hjerne elsker rutiner. Skab nye rutiner der inkluderer din drøm, og du vil have lettere ved at realisere den. Vær opmærksom på at dine omgivelser kan vise dig modstand mod den udvikling, som du befinder dig i. Det er som oftest et tegn på deres egen usikkerhed over for det nye og ukendte. Det kan også for dem være en ubehagelig øjenåbner for en udvikling, de ikke selv tør gå i gang med. Forvent modstand men stå fast. Ikke andre end dig kan mærke, hvor vigtig din trivsel og din drøm er for dig.

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen