Brug livsstilsændringer – IKKE slankekur!

Vil du tabe dig, så er livsstilsændringer den sunde og langtidsholdbare vej. Slankekure stresser kroppen og ofte ryger de tabte kilo på igen. Hossunder der ingen “hurtig slankekur”, ingen “mirakuløs tab 10 kilo på ingen tid kur” – her er vejen den sunde og naturlige vej. Med livsstilsændringer, der implementeres en for en, så har du størst mulighed for at få succes med et eventuelt vægttab. Ønsker du mere ud af din træning, større muskler, mere energi, smukkere hud, mindre stress eller blot bedre søvn, så har du alt at vinde med livsstilsændringer. En sund livsstil er en god investering – ikke blot i dit krop men også i en sund og lys fremtid…

Slankekur dur ikke

Mange kvinder ønsker en hurtig slankekur for at råde bod på alle lidelserne med en badevægt, der langt fra viser det ønskede tal, men ofte ender de hurtige og til tider direkte usunde slankekure i en yo-yo vægt, der tilmed kan efterlade flere kilo at slås med end til at begynde med. Slankekur er ikke vejen frem, det er sund livsstil til gengæld. En sund livsstil, der skal føre til eller bevare et godt helbred. Hos sund gør vi brug af enkelte grundprincipper indenfor sund livsstil. De 6 grundprincipper er som følger:

  • Positive tanker
  • Åndedræt
  • Væske
  • Ernæring
  • Motion
  • Søvn

Disse grundprincipper vil hver på deres egen måde blive gennemgået her på denne side. Kig dig omkring i de forskellige kategorier og find præcis det du søger. Her finder du alt fra hjernens indflydelse til kroppens reparationsmekanismer om natten til hvorfor kolesterol rent faktisk er nødvendig for at din krop kan reparere sine egne celler. Her finder du svar på mange af dine spørgsmål.

Sundhed er mere end motion og gulerødder

Lad dig ikke narre og tro at vejen til et godt helbred kan klares med sund mad og motion. Nogle lever til de bliver langt over 100 år med dårlig mad, cigaretter og få timers søvn, mens andre dør tidligt trods grøntsager og motion i store mængder. Men hvordan kan det være, og hvorfor har åndedræt indflydelse på din sundhed. Hvorfor er motion vigtig for din udrensning af stresshormoner? Hvorfor du kan tage på, når du sover. Og hvorfor skal kroppen have hvile ind imellem?

Fysis og psyke hænger sammen

Alt hænger sammen i din krop både fysik og psyke. Dvs. ubalance i et af grundprincipperne, fx mangel på motion gør at kroppen skal kompensere på andre områder.

Forestil dig din krop som et cykelhjul. Hjul og slange udgør fysik og psyke. Det er nødvendigt at begge virker for at kunne køre optimalt. Det er svært at skille dem ad, da de har brug for hinanden.  Alle egerne er nødvendige. Hvis du fjerner nogle af dem, kommer der overbelastning på de resterende. Dette kan bevirke, at hjulet med tiden bliver så skævt, at det ikke kan rettes op og derfor går i stykker.

Mange mennesker begår den fejl, at de udelukkende fokuserer på sund kost og motion som den bærende faktor til et godt helbred. Det bliver næsten en videnskab at spise rigtigt. Dage uden motion giver dårlig samvittighed etc. Det skal imidlertid ikke være en videnskab hverken at spise eller et spørgsmål om blod, sved og tårer, når du motionerer. Ingen af delene vil sikre dig et godt helbred. Et meget overset emne er imidlertid, hvordan du trives med det du gør. Vores psyke har nemlig langt større magt over vores fysiske krop og dermed vores helbred end du måske tror….

 

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen