Frugt og frugtkure – virker de?

Mange tyr til frugtkure og andre slankekure. Vi kigger nærmere på om det er vejen frem? Hvad gør frugt og grøntsager for din krop og dit helbred? Er grøntsager bedre end frugt eller hvad passer bedst til din krop?

Frugter og grøntsager

Frugter og grøntsager er ekstremt gode ernæringskilder til vigtige vitaminer, mineraler og sporstoffer. Disse har afgørende betydning for din aldringshastighed og for, hvor effektivt dit immunforsvar er. Pas dog på med at spise frugt alene (kulhydrater), da de vil give dig stor udsving på dit blodsukker og dermed dit energiniveau. Kombiner eventuelt frugtindtag med eksempelvis nødder, da de indeholder både sund fedt og protein, der sammen med kulhydraterne i frugten tilsammen giver dig et stabilt blodsukker. Spis ALDRIG frugt alene!

Få styr på dit behov med en kropsanalyse på få minutter

Spis efter dit stofskifte for at undgå svingninger i dit energiniveau. Du kan få målt dit stofskifte med en simpel KROPS- OG FORBRÆNDINGSANALYSE hos sund. Her får du på få minutter en udskrift på din krop, den forbrænding og stofskifte og god råd og vejledning til, hvad du kan gøre for at øge dit stofskifte og din forbrænding på en sund måde, hvis du har problemer med at tabe dig. Du kan kontakte sund på tlf. 40 42 40 42 eller på sund@sundnu.com, hvis du ønsker at få en kropsanalyse.

Antioxidanter gør dig sundere

Frugter/grøntsager er rige på antioxidanter (kroppens hjælpere i værnet mod affaldsstoffer og forurenere kaldet frie radikaler). Dagligt indtag sikrer kroppen optimal mulighed for at vedligeholde og reparere sig selv.

Spis så rene og usprøjtede som muligt. Gerne dansk da udenlandske ofte er meget sprøjtede og har en tendens til at rådne indefra.

Kog ikke dine grøntsager næringsløse. Damp dem eller spis dem rå.

Pas på frugtkure

Pas på kure i det hele taget. Du bør aldrig være på kur, men i stedet forsøge at omlægge din livsstil. Men frugtkure kan danne grobund for sygdom hos folk med højt stofskifte. Disse frugtkure, der jo netop består af frugt morgen og formiddag kan gøre store dele af den danske befolkning meget syg. Hvor meget sukker enten i form af ren sukker, frugtsukker eller mælkesukker m.m. din krop kan tåle afhænger af dit stofskifte – dvs. hvor hurtigt det optages i din krop og i dit blod. Nogle mennesker har et lavt stofskifte og mærker ikke de store udsving i sukkerindtag. Andre har et middel niveau og sidst men ikke mindst, er der de personer med et højt stofskifte.

For store udsving i dit blodsukker er usundt

Personer med et højt stofskifte kan ganske enkelt ikke styre det høje indhold af frugtsukker i blodet fra frugtkure, og derved danner de grobund for type 2 diabetes. Høje sukkerniveauer stresser din krop, da dit blodsukker stiger og uden tilpas regulering i form af fedt og protein, vil dit blodsukker indenfor kort tid falde drastisk med energiløshed, koncentrationsbesvær og evt. rystende hænder til følge.

 

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen