Light produkter – Er de overhovedet bedre end sukker?

Light produkter eller sukker? Gør du brug af light produkter for at tabe dig, så tro om. Light produkter er i den grad med til at lægge fedt på sidebenene.

1 teskefuld sukker/glukose undertrykker vores immunsystem 50 % i minimum 4 timer. Sukker går hurtigt i blodbanen, og får dit blodsukker til at stige, men det falder lige så hurtigt kort tid efter med fysisk ubehag til følge.

Hvidt raffineret sukker er frarøvet alle oprindelige vitaminer og mineraler – tilbage er rene kulhydrater.

Hvis du ikke dagligt har et stabilt blodsukker, så inviterer du fedme, sukkersyge, forhøjet blodtryk, allergier m.m. ind i din krop. Højt sukkerindtag er forbundet med sygdom i diverse indre organer, kræft, knogleskørhed og psykiske sygdomme som voldelig adfærd og skizofreni.

Sukker eller lightprodukter

Både sukker produkter og light produkter er usunde for dit helbred. Jeg ville dog til hver en tid vælge et produkt med sukker frem for aspartam, der ofte er tilsat light produkter, da aspartam påvirker dit helbred på en helt anden måde end sukker. Begge er dog værd at undgå i det daglige, hvis du sætter pris på et godt og sundt helbred, et velfungerende immunforsvar og ønsker masser af energi.

Drikker du sodavand, så forsøg i det mindst at undgå lightprodukter og optimer, så din kost generelt med tilstrækkeligt fedt, protein og kulhydrater i form af sunde og næringsrige ingredienser i din daglige kost. Når dette fungerer, så er det lettere for dig at slippe af med et eventuelt overforbrug af sodavand eller andre stimulanser, der er proppet med sukker.

Sodavand

Generelt bidrager sodavand ikke med noget godt til kroppen, da den er syredannende og tilsat en del unaturlige ingredienser.

1 sodavand indeholder 8-12 skefulde sukker. Dit immunforsvar nedsættes på halv styrke i op til 4 timer ved indtagelse af blot én teskefuld sukker. Så prøv lige at forestille dig efter en hel sodavand…

Sodavand er endvidere tilsat kunstige ingredienser som emulgatorer, stabilisatorer, farvestoffer m.m., der er mindre godt for dit helbred.

Light produkter

Light produkter er endnu farligere for kroppen pga. sødestoffet aspartam. Aspartam er af forskere udnævnt som nervegift og er nr. 1 på USA’s liste (FDA: Food and Drug Administration) over klager fra forbrugere. Det er beskyldt for alt fra hovedpine til kræft og dødstilfælde.

Aspartam narrer vores mæthedscenter i hjernen, og får os til at blive ved med at lede efter næring med overspisning til følge m.m. Aspartam påvirker dit adrenalin- og kortisolniveau, lagrer fedt og kræver mange kulhydrater.

Dansk lovgivning har strenge regler på mange områder, men aspartam er stadig tilladt trods debatten. Danske apoteker sælger sågar vitaminpiller til børn fra 1 år med citron og colasmag og ja aspartam! Den største forbruger af aspartam er højst sansynligt coca-cola, hvilken muligvis er grunden til at stoffet endnu ikke er forbudt.

Når du drikker en cola

Inden for ganske få minutter efter du har indtaget en cola, bliver dit immunforsvar bombarderet med 10-12 skefulde sukker eller sødemiddel. Dit blodsukker stiger kraftigt og danner grobund for udvikling af type 2 diabetes. Din lever arbejder på højtryk for at bearbejde den massive strøm af insulin, der pumpes ud i din krop.

Inden der er gået 1 time, er din lever i færd med at pumpe mere sukker ud i blodstrømmen. Fosforsyre kan forrykke hele din kalciumbalance og danne grobund for knogleskørhed m.m. Dine pupiller er udvidet, og dit blodtryk stiger kraftigt. Du får den samme påvirkning af nydelse fra noget kaldet dopamin, som kroppen producerer. Det kommer fra nydelsescentret i hjernen og kan sammenlignes med den samme fysiske reaktion, som ved indtagelse af heroin. Og sukker er, som heroin, et meget vanedannende stof, der blot kræver mere dagen efter. Der findes mange ”sukkerjunkies”, og det bør tages ret alvorligt, da de fleste mennesker i større eller mindre grad er afhængig af sukker i deres dagligdag. Her i Danmark bliver det ikke taget så seriøst, men i andre lande som f.eks. Sverige findes der deciderede sukkerafvænningsklinikker.

Undgå light produkter

Undgå alle light produkter generelt da deres indhold ofte er mere helbredsskadeligt end sukker. Undgå produkter med endelsen –ose; sucrose, maltose, dextrose, lactose, fructose m.m. Sukker kan i varebetegnelser gemme sig under ikke færre end 50 betegnelser, der ender på –ose.

Hvor meget sukker du kan tåle afhænger i høj grad af dit stofskifte. Nogle personer får det fysisk dårligt med rysteture m.m., når blodsukkeret falder. Desuden er det meget sygdomsfremmende.

Pas på med riskager. De bidrager ikke med sundhed til din krop, da de går hurtigere i blodet end sukker gør og gør dit blodsukker ustabilt.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen