Motion er sundt for hele din krop

Motion gør dig godt på alle niveauer. Du får renset ud i kroppen, får mere energi, opbygger et stærkt muskelkorset og humøret stiger. Motion er godt for hele din krop, men som med alt andet, så motion med måde. Du behøver ikke bo i det lokale fitness center – sørg for at der også er plads til at grine med vennerne og at holde en fridag fra motion i ny og næ. Motion er godt. Tilpas din motion efter, hvor stresset du er og så ellers bare nyd den form for motion du har valgt for motion skal være sjovt.

Åndedræt og motion

Husk den rigtige vejrtrækning under motion. Hvis du trækker vejret på den rigtige måde, vil du få flere kræfter til at udføre dine øvelser og du vil endvidere minimere risikoen for skader. Du vil derved aktivere de rette muskler og ikke mindst stabilisere ”din kerne” (mave/ryg).

Motion giver dig energi

Får du for meget eller måske for lidt motion? Det lyder måske meget underligt, men at dyrke motion, der kræver energi, giver dig faktisk mere energi i hverdagen. Desuden bliver humøret bedre, da kroppen frigør endorfiner (kroppens eget lykkehormon). Motion er vigtig uanset om du er ung eller gammel. Du investerer i din egen sundhed og mobilitet.

Motion – Less is more

Det er ikke nødvendigvis godt at lave mange øvelser. Hellere få gode øvelser end mange dårlige. Læg hele din opmærksom i øvelsen og du vil kunne nøjes med det halve antal øvelser. Dog skal det ikke være jordens dårligste undskyldning for ikke at få dig rørt – det er vigtigt. Gerne en ½ times motion dagligt eller i det mindste sørg for at du får rørt dig flere gange om ugen.

Hellere lidt motion end ingen motion

Hellere lidt end ingen motion! Men ved min. 20 moderat bevægelse frigiver kroppen betaendorfiner til hjernen – kroppens eget lykkehormon.

Motioner derfor gerne mindst 20-45 min. ad gangen. Vær dog også opmærksom på, at du ikke bliver træningsfanatisk – dvs. at du ikke tillader dig selv at have en fridag fra motion. Det er også vigtigt at kroppen får lov til at restituere – at opbygge det muskelvæv, som er blevet nedbrudt under motion.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen