Er det sundt at drikke kaffe eller te?

Er det sundt at drikke kaffe eller te? Skal det tælles med i det daglige væskeindtag og hvad bør jeg drikke for at holde kroppen sund?

Alle har brug for en kop “ren hygge” ind i mellem. I den følgende kan du læse nærmere om, hvad du skal vær eopmærksom på, hvis du drikker te eller kaffe. Kaffe og nogle former for te indeholder koffein – det bør du være opmærksom på, da koffein stresser kroppen. Andre former for te indeholder ikke koffein. Snyd ikke dig selv for en kop hygge i ny og næ – og hvem ved… et godt grin med vennerne.

Te/kaffe

1 molekyle kaffe/te (koffein) dehydrerer 3 vandmolekyler i kroppen. Derfor skal kaffe og te ikke tælles med i det daglige væskeindtag, da de dehydrerer kroppen og ikke tilfører kroppen væske. Der skal derimod drikkes ekstra vand, hvis du drikker ovenstående.

Så lang tid virker koffein

Det tager op til 6 timer før indtag af koffein har mistet sin virkning. Koffeinfri kaffe er ikke nødvendigvis bedre – tænk på hvilke kemikalier, der er brugt for at fjerne koffeinen fra kaffen.

Grøn te og urtete er det sundeste

Grøn og hvid te indeholder også koffein blot i mindre mængder end sort te. Urtete indeholder ikke koffein.

Grøn te har fantastiske antioxiderende egenskaber (se nærmere beskrivelse kap. 4 Ernæring under Kroppens daglige vitaminbehov) og er i sammenligning med fx citroner 100 gange kraftigere i virkning. Måske var det rent sundhedsmæssigt en idé at skifte kaffen ud med te?

 

 

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen