Sundhed er meget mere end motion og gulerødder

Hvad er sundhed ud over motion og gulerødder? Din trivsel, dit mentale overskud og dine omgivelser påvirker også din generelle sundhed.

Dit humør styrer din sundhed

Du har måske sovet over, spildt kaffe på din vigtige mødepræsentation, bilen strejker eller ægtefællen driver dig til vanvid. Det kan være stort og småt, der af og til kan gøre dig frustreret og dermed ender i en tilstand af dårligt humør eller magtesløshed.

Dit humør påvirkes af forskellige faktorer, som stressbelastning, søvnmangel, dårlig ernæring, sollys, lavt blodsukker og lavt væskeindtag men i allerhøjeste grad også af nogle af livets større spørgsmål. Det kan fx være kærlighedsforhold, arbejde, boligsituation, økonomi og helbred. Af og til kan man gøre sig nogle overvejelser, hvorvidt fx ens arbejde, ægtefælle eller banklån virkelig passer til ens ønsker og drømme. Af og til fylder disse eksistentielle spørgsmål, uden at du egentlig ved det, en stor del af din dagligdag. Det er her at det begynder at blive helbredsmæssigt risikabelt.

Sagt på en anden måde: Hvis du dagligt bruger mere tid på frustration og bekymring over det liv du har og ikke gør noget ved det, så begynder helbredet så småt at skrante. Både fysisk og psykisk stress er yderst opslidende for den menneskelige organisme. Først afløses de evige frustrationer over manglende energi, selv små ting bliver uoverskuelige. Senere bukker immunforsvaret under for et utal af sygdomme, som du ellers aldrig plejer at lide under. Fortsætter denne negative tankegang uden forsøg på forbedring af de ting, der dagligt gør dig utilfreds, er det måske pludselig mere alvorlige og dødelige sygdomme, der får magten over din krop.

Det betyder noget om du er positiv eller negativ

Ja, ja og atter ja. Om du generelt er positivt eller negativt indstillet, har stor indflydelse på dit helbred. Den menneskelige psyke er i dag et nedtonet emne, da dagens samfund ofte stræber efter det perfekte job, det perfekte ægteskab og det perfekte hjem. I dag er jobrelateret stress et accepteret og velkendt fænomen, men følelsen af utilstrækkelighed eller tvivl om mange af livets store valg er der langt mindre fokus på.

Sandheden er, at dit humør og alt andet der sker i din krop er baseret på elektromagnetiske vibrationer eller svingninger. Vores DNA har svingninger. Alle dine celler i hele din krop har svingninger og kommunikerer ved hjælp

af disse. Selv din mad har svingninger alt efter hvor meget liv og energi, der er i det. Nogle svingninger er mere hensigtsmæssige for et godt helbred end andre. Fx har gode tanker målbart en højere frekvens af svingninger end negative tanker.

Hovedet sidder ikke blot øverst på din krop, fordi det rent synsmæssigt er mest praktisk. Det er hovedet, der er ”chef” over din krop, og netop derfor har din psyke så stor indflydelse på dit fysiske helbred. Husk blot, (hvis du er én af dem der dagligt er frustreret) at livet og hvordan du lever det, er dit valg. Prøv at se det positive i dine forhindringer. Hvis du gør, som du altid har gjort, så vil du få det, du altid har fået. Så tænk på dig selv, tænk på dit helbred og vær din egen lykkes smed.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen