Tab fedt – Er der forskel på mænd og kvinder?

Tab fedt med sunde livsstilsvaner, men husk også at der er stor forskel på mænd og kvinder. Forvent ikke at I taber jer i samme niveau. For der er stor forskel på mænd og kvinder og vores kropslige opbygning.

Det er ofte mænd, der må lide under kvindernes skrappe slankekure og desværre har hverken mænd eller kvinder nødvendigvis brug for de samme kostsammensætninger og desuden afhænger den hastighed, hvormed I hver især taber jer af en lang række faktorer. Jeres individuelle biokemiske behov, deres aktivitetsniveau, stressniveau, forbrænding m.m. Der er mange ting, der spiller ind. Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at der er forskel på mænd og kvinder. Vi er fra naturens side opbygget forskelligt og er helt fra stenalderen stadig slaver af den funktion vi dengang havde. Lær mere om forskellen på mænd og kvinder her.

Forskel på mænd og kvinder

Mænd og kvinder er ikke ens opbygget, når det gælder fedtceller – hvorfor?

Kvinder skal føde børn og amme – mænd skal jage og forsørge.

I en kvindelig (fedt) celle er der 3 fedtlagrende enzymer og 1 fedtforbrændende enzym.

I en mandlig (fedt) celle er der 1 fedtlagrende enzym og 3 fedtforbrændende enzymer.

Slankekure øger de fedtlagrende enzymer og skærer ned på fedtforbrændende enzymer.

Kort sagt: Du har endnu sværere ved at gå ned i vægt, hvis du ikke spiser, til du er ordentlig mæt, især hvis du ikke spiser efter din individuelle biokemiske sammensætning, og hvis du ikke giver kroppen alle de ingredienser, der er behov for til at opbygge sunde nye celler (væske, fedt, protein, kulhydrater, vitaminer og mineraler).

Spis derfor altid til du har en god mæthedsfornemmelse (ikke overspise), men tyg maden grundigt og langsomt. Derved når kroppen at registrere, hvornår den er mæt. Desuden aktiverer og bruger du de nødvendige enzymer for ordentlig fordøjelse.

Husk desuden, at dit fordøjelsessystem bliver nedprioriteret, når du stresser.

Dit individuelle biokemiske behov

Hvis du spiser efter din krops biokemiske behov (stofskiftet), så vil du opnå din idealvægt og aldrig gå sulten fra bordet.

Husk: Alle mennesker er ligeså forskellige som deres fingeraftryk. Derfor kan alle mennesker ikke bruge det samme kostråd. Vi er alle forskellige på psyke og fysik.

Derfor skal du spise efter dit behov!

Stofskifte

Nogle har et højt stofskifte med et stort behov for proteiner. Andre har et middel stofskifte med behov for lige dele protein og kulhydrat. Og sidst men ikke mindst er der mange med et lavt stofskifte.          

Hvordan finder du ud af, om du har et højt, lavt eller middel stofskifte? Stofskiftet kan bestemmes ud fra din krops signaler – lær at lytte til din krop. Er du mæt. Har du det bedst, når du spiser kød eller kartofler, pasta eller salat? Hvor længe er du mæt? Bliver du træt efter, at du har spist, eller føler du dig fuld af energi? Kan du gå en hel dag uden at tænke på mad, eller er du ved at spise stolen, hvis du ikke får mad, når der er pause?

Kender du allerede svarerne, eller skal du først til at finde ud af dem? Bare rolig: Rom blev ikke bygget på en dag. Ikke alene din vægt, men også dit humør og dit energiniveau vil stabilisere sig, hvis du lærer disse signaler og dit stofskifte at kende. (Du kan selvfølgelig også få foretaget en stofskifteanalyse af sund. Bestilling på tlf. 40 42 40 82 eller sund@sundnu.com).

Generelt kan det siges, at jo højere muskelmasse du har, jo højere stofskifte har du ofte. Muskler kræver store mængder protein og fedt pga. den høje forbrænding og omsætningshastighed.

Men du kan også være lille og tynd og samtidig have en stor muskelmasse, der har sat dit stofskifte i skyerne. Du kan være buttet og kraftig med en stor skjult muskelmasse, men pga. en stor mængde fedt og uhensigtsmæssig kostsammensætning have et lavt stofskifte.

Du kan være ved at falde om af motion, men samtidig have spist dig til et lavt stofskifte og derfor ikke fået så godt et resultat, som du kunne have fået.

Der er mange varianter – endnu flere end nævnt her. Derfor er det vigtigt, at du får kvalificeret hjælp og ikke lader dig narre af alverdens kostvejledere og diætister. Jeg har set diætister, der har beordret proteindrikke til folk med et stofskifte, der i forvejen var alt for højt. Blot ud fra den forudsætning at, når vedkommende var tynd måtte denne person derfor have brug for protein. Men ved et i forvejen alt for højt stofskifte kan det gøre større skade end gavn. Personer med højt stofskifte kan let ved forkert kost lide af voldsom energimangel, aggressiv adfærd og modløshed.

Overvægtig men underernæret

Du kan sagtens være tynd og overernæret samt overvægtig og underernæret.

Der kræves en afbalanceret kost på baggrund af kroppens biokemi og det skal der kvalificerede maskiner til at måle. Det lader sig ikke gøre på øjemål. Høje mennesker har fx også lettere ved at gemme fedt på deres krop end lave mennesker. Du kan sagtens ligne sundheden selv i form af en slank figur og en ret positur, men samtidig ved alle omkring dig at du ikke har det fjerneste med sundhed at gøre. Du kan være slank grundet en uhensigtsmæssig og yderst usund livsstil, der har givet dig et højt stofskifte, der tvinger dine organer til at arbejde på højtryk.

Du kan være overvægtig og underernæret. Lever du af “tomme” og næringsløse kulhydrater, der bare lægger mere og mere fedt til dig krop – du behøver ikke nødvendigvis at overspise for at bliver overvægtigt. Den forkerte sammesætning af kosten – også hvis den er sund – kan sætte din forbrænding op eller ned. Du kan være svært overvægtig og ligne én, der i den grad får mad nok og selv om du får mad nok, så er der rent faktisk ingen ordentlig næring i din mad. Ingen sunde byggesten til at styrke immunforsvar, ingen sunde byggesten til dine celler, så de kan bekæmpe infektioner. Hos sund kan du få en KROPS- OG FORBRÆNDINGSANALYSE, der giver dig konkrete tal på din krops behov samt en kvalificeret analyse og kostrådgivning, der kan hjælpe dig på vejen mod en sundere livsstil med en sund krop, større velvære, mere energi og overskud i din hverdag.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen