Undgå forkølelse med få sunde tips!

Vil du undgå forkølelse kan masser af C-vitamin, vand, motion og et godt humør skåne dig for meget. Både fysik og psyke spiller en vigtig rolle i et sundt immunforsvar.

Med masser af C-vitamin, godt humør, dagligt vandindtag og lidt fysisk aktivitet kan du let holde forkølelser fra døren i vinterperioden. Både krop og psyke spiller ind, når det gælder et godt helbred, så grin med vennerne, cykel på arbejde og tag dig et forfriskende glas vand med friskpresset citron flere gange om ugen. Mange bække små gør en forskel. Husk blot på at dit gode humør kan føre dig langt hen ad vejen mod sundhed, men en sund livsstil med masser af friske grøntsager, sundt fedt, tilstrækkeligt med protein, så kroppen formår at reparere daglige skader samt en aktiv hverdag kan sikre dit et optimalt immunforsvar. Sig nej til forkølelse og ja til en sundere livsstil, der kan sikre dig ikke alene mod forkølelser, men også være en god investering langt ud i fremtiden…

Sådan undgår du forkølelse:

  • Spis masser af grøntsager på daglig basis – så får du antioxidanter.
  • Drik vand hver dag – gerne 1-2 liter eller mere, hvis du træner.
  • Sørg for at få din søvn. Kroppen reparerer, når du sover.
  • Hold humøret højt. Et dårligt humør fremmer dårligdomme i kroppen.
  • Få fedt nok (det sunde fedt) – da fedt styrer dine hormoner, der styrer dit humør.
  • Dyrk motion. Motion er med til at fremme et godt immunforsvar, hvilket et godt humør også gør.
  • Vask hænder ofte, hvis du er sammen med mennesker, der er forkølede. Dermed minimerer du risikoen for smitte.
  • Tilsæt masser af hvidløg, frisk ingefær og krydderier i din kost, der hjælper med at booste dit immunforsvar.
  • Sørg for at få tilstrækkeligt protein (findes i kød, bælgfrugter, ærter m.m.), da protein er med til at opbygge dine celler.

Nyd livet – undgå forkølelse

Tro kan flytte bjerge og hvis du render rundt at tror, at du snart bliver ramt af forkølelse eller influenza fordi alle omkring dig er syge, så kan det let gå den vej. Du bliver, hvad du tænker. Det skal du forstå på den måde, at hvis du tror du kan noget, så kan du. Hvis du tror du ikke kan noget, så kan du ikke. Du imprenter, koder nærmest din hjerne og din krop og værst af alt, så stresser du din krop ved konstant at gå i frygt om du nu bliver syg. Frygt for… det ene eller det andet styrker IKKE dit immunforsvar. Så sørg for at nyde livet og så kan du altid ærgre dig over din forkølelse, HVIS du får den… ikke før…..

 

 

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Sundnu.com - sund@sundnu.com - tlf. 40 42 40 82 - CVR. 29866821 - Enkeltmandsvirksomhed Handelsbetingelser for Sund v. Anja Nielsen